Gedrag kat

Bij katten zien we regelmatig problemen met gedrag. Dit is vervelend voor zowel dier als eigenaar. Het kan soms lastig zijn om te ontdekken waarom de kat bepaald gedrag vertoont en op welke wijze u dit kunt oplossen. 

Bij probleemgedrag kan soms een medische oorzaak gevonden worden. Zo kan afwijkend plasgedrag bijvoorbeeld wijzen op blaasproblemen. Het is daarom belangrijk om uw kat met probleemgedrag goed na te laten kijken. 

Katten zijn gevoelig voor stress. Bij veranderingen in huis kan dit soms leiden tot een verandering van gedrag. Ook veranderingen in de omgeving kunnen invloed hebben op het gedrag van de kat. 

Problemen die wij onder andere in de praktijk tegen komen:

  • Onzindelijk gedrag 
  • Agressie, naar mensen of andere dieren toe
  • Angstig gedrag
  • Obsessief poetsgedrag
  • Kapot maken van spullen

Bij gedragsproblemen adviseren wij u om altijd even een afspraak te maken om te kat goed na te kijken. Als er geen medische oorzaak voor het gedrag te vinden is kunt u terecht bij 1 van onze assistentes die zich verder in gedragsproblemen heeft verdiept. Voor gedragsproblemen werken wij ook samen met Yvonne Lindemans. Zij is gedragsdeskundige voor katten en ze heeft een praktijk voor gedragsproblemen bij katten. Voor meer informatie over gedrag kunt u kijken op haar website www.kattenspel.nl

 

logo kattenspel