Honden

Elke baas wil het beste voor zijn hond en daar kunnen wij bij helpen. Door een jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie op maat werken we zoveel mogelijk preventief. En bij klachten gaan we aan de hand van het klinisch onderzoek op zoek naar het probleem. Zo nodig beschikken we over apparatuur voor aanvullende onderzoeken zoals urine, bloed, röntgen en echo. Hiermee kunnen we de ideale behandeling voor uw hond instellen.

Ons team van gezelschapsdierenartsen en assistentes kan u goed adviseren en begeleiden over medische zaken, preventieve gezondheidszorg, vaccinaties op maat, gedrag, voeding en verzorging van uw viervoeter. Wij werken voornamelijk op afspraak om de wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Voor spoedgevallen zijn we 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar, zodat u ook bij spoed bij ons in goede handen bent. Wij verzorgen onze nacht en weekenddiensten helemaal zelf, we zijn in Heesbeen 24 uur per dag beschikbaar.

Vaccinaties en chippen

Voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie kun je tijdens de spreekuren terecht. Wij
vaccineren volgens een modern entschema, aangepast aan de individuele eisen van uw hond. Wilt u meer weten over de verschillende vaccinaties klik hier. Titerbepalingen bij volwassen honden voeren wij ook uit, lees hier verder

Alle honden geboren na 1 april 2013 moeten verplicht worden gechipt. Maar ook voor dieren die voor deze tijd geboren zijn is chippen aan te raden. Als u met uw hond naar het buitenland gaat is een chip ook verplicht. Logondg

Juni is de landelijke chipmaand, in deze maand wordt door ons het chippen tegen een gereduceerd tarief uitgevoerd. Al onze chips worden geregistreerd bij de NDG, dit is de stichting nederlandse databank gezelschapsdieren.

Diagnostiek

In de kliniek in Heesbeen beschikken we over moderne röntgenapparatuur, echo apparatuur en
eigen laboratorium faciliteiten voor urine-, ontlasting- en bloedonderzoek. Zodat in veel gevallen een snelle diagnose gesteld kan worden. Het zal in een aantal gevallen nodig zijn om een vervolgafspraak te maken, afhankelijk van welk onderzoek er nodig is.

Wij maken gebruik van een aantal sneltesten om specifieke aandoeningen snel in de praktijk vast te kunnen stellen. U kunt dan denken aan Parvo en Giardia dit zijn sneltesten die we bij diarree inzetten. Daarnaast gebruiken we sneltests voor leptospirose en een aantal buitenlandse ziekten bij de hond.

Soms maken we gebruik van door ons goed bevonden laboratoria en doorverwijsadressen die de benodigde expertise kunnen bieden.

Adviezen

Bij onze assistente kunt u terecht voor gratis adviezen op het gebied van voeding, ontworming,
vlooienbestrijding, tekenbestrijding en over de eisen voor het meenemen van uw hond op vakantie

Een aantal van onze assistentes is gespecialiseerd in gedrag en voeding. Informeer naar de
mogelijkheden voor begeleiding van uw hond. Voor de gedragsconsulten door onze gediplomeerde deskundige wordt wel een vergoeding in rekening gebracht. Wilt u uw hond laten afvallen, dan bieden wij een speciaal afslankprogramma aan, dit is gratis als u het voer bij ons afneemt.

Wilt u een hond gaan aanschaffen? Lees hier meer over de aanschaf van een hond en waar op te letten. Neemt u een pup in huis dan kunt u bij ons natuurlijk terecht voor controle en vaccinatie, maar daarnaast organiseren wij puppy informatieavonden en is er een puppy consultatiebureau. Hierbij wordt de hond gewogen, even nagekeken of bijvoorbeeld het wisselen van de tanden allemaal goed gaat en kunt u terecht met vragen. 

Fokkers

Fokkers kunnen bij ons terecht voor de begeleiding van het drachtig worden van de hond, de echo controles tijdens de dracht en de controle van de pups na de geboorte, alsmede de nodige entingen, ontworming en chippen van de pups. Wij maken uitsluitend gebruik van het nieuwe europees dierenpaspoort.

Operaties

Alle operaties worden uitgevoerd op onze klinieken in Heesbeen en Woudrichem. Na een zorgvuldig onderzoek, eventueel aangevuld met een bloedonderzoek, wordt uw hond onder anesthesie gebracht en geopereerd. Wij beschikken over gasanaesthesieapperatuur en bewaking. Hiermee kunnen wij uw huisdier veilig onder anaesthesie brengen. 

Voor de operatie laten wij u een intake formulier invullen zodat wij over alle relevante informatie beschikken. Na de operatie wordt uw hond in onze opvang verzorgd tot deze naar huis kan. U krijgt van ons een adviesbrief mee met daarin de informatie voor een goede nazorg.

Vrijwel alle  operaties worden door onze dierenartsen zelf uitgevoerd. Een enkele keer zal er specialistische kennis of apparatuur nodig zijn, in die gevallen sturen wij u door naar een betrouwbare specialist op dat gebied.

De meest uitgevoerde operaties bij de hond zijn de sterilisatie van de teef en de castratie van de reu.

Gebit

Gebitsproblemen komen bij veel honden voor. Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole wordt de conditie van het gebit beoordeeld en zo nodig hierover advies gegeven. Meer informatie over het herkennen van gebitsproblemen, de gebitsverzorging en de gebitssanering op onze praktijk vind u hier.

Seniorenbureau

Speciaal voor de oudere honden hebben we het senioren consult. De assistentes kunnen samen met u nagaan waar de aandachtspunten liggen bij de oudere hond en waar nodig adviseren aangaande nader onderzoek. Op oudere leeftijd spelen er vaak aandoeningen die met name bij de oudere hond spelen, dan moet u denken aan verminderde orgaanfuncties, arthrose, slechter gaan zien, slechter gebit. Over artrose leest u hier meer.

Adviesbrieven

Instructiefilmpjes

Tandenpoetsinstructie voor de hond