Over ons

Leer ons kennen

Wie zijn wij

In 1997 zijn wij met Dierenkliniek Heusden & Altena in Heesbeen gestart na het samenvoegen van de praktijken in Andel en Herpt. In het begin werkten we met 6 dierenartsen en 1 ½  assistente.

Door een snelle groei in de gezelschapsdieren is er in 2007 een splitsing gemaakt tussen landbouwdieren/paarden en gezelschapsdieren. Na een forse verbouwing op de vestiging in Heesbeen in 2018 hebben we onze diensten verder kunnen uitbreiden.

Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een professioneel, enthousiast en bedreven team van 9 dierenartsen, 11 assistentes en één office manager.

We zijn een praktijk in de regio van Heusden, Vlijmen en Woudrichem, waar laagdrempeligheid, klantvriendelijkheid, persoonlijk zorg en een realistische kijk voorop staan. We verzorgen onze eigen spoeddiensten voor de landbouwhuisdieren en paarden. Voor de gezelschapsdieren staan wij op 6 dagen in de week tijdens ruime openingstijden voor u klaar. Buiten de openingstijden wordt de spoeddienst voor gezelschapsdieren verzorgd door Hart van Brabant in Waalwijk.

Graag ontvangen wij u in één van de vestigingen van onze praktijk!

Missie & visie

Dierenkliniek Heusden & Altena is een eerstelijns praktijk voor Gezelschapsdieren, Landbouwhuisdieren en Paarden.

Onze missie is het bieden van uitstekende diergeneeskundige zorg voor zowel Gezelschapsdieren als Landbouwhuisdieren en Paarden, waarbij laagdrempeligheid, klantvriendelijkheid, persoonlijke zorg en een realistische kijk voorop staan.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor paarden en landbouwhuisdieren. De spoeddiensten voor deze diersoorten wordt verzorgd door ons eigen team. De diensten voor de gezelschapsdieren worden buiten openingsuren verzorgd door de spoedkliniek Hart van Brabant in Waalwijk.

Binnen de praktijk werken we diersoortspecifiek. Het diergeneeskundig handelen van de landbouwhuisdieren en de gezelschapsdieren is volledig gescheiden. Bij ons ziet u vaste gezichten, zowel dierenartsen als assistentes, met hart voor het vak. Zorg en behoefte worden met u persoonlijk afgestemd, afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden. Wij handelen binnen onze eigen mogelijkheden en schromen niet om u tijdig door te sturen naar betrouwbare partners.

In overleg met onze veehouders en paardeneigenaren streven we naar een maximaal rendement voor elk individueel bedrijf waarbij volksgezondheid, voedselveiligheid, dierenwelzijn en het economisch belang niet uit het oog verloren worden

We houden de kennis van ons personeel up-to-date door middel van cursussen, nascholing, intercollegiaal overleg, literatuurstudie en workshops. We zetten ons in voor de persoonlijke ontwikkeling van het personeel zodat ze dat kunnen doen waar ze goed in zijn. Daarnaast dient onze praktijk als opleidingsinstituut voor (para)veterinaire.

De in- en externe communicatie heeft voortdurend onze aandacht o.a. door middel van nieuwsbrieven, het organiseren van informatieve bijeenkomsten voor zowel landbouwhuisdieren, paarden en gezelschapsdieren, onze website, Facebook, Instagram en regelmatig intern overleg.

Vestigingen

Vestigingen

Inschrijven

Inschrijven

Ons team

Ons team

Vacatures

Vacatures