Heusden & Altena

Chocolade vergiftiging

Chocolade vergiftiging

In chocolade zit de stof theobromine die giftig is voor honden (en katten). Over het algemeen geld dat hoe donkerder de chocolade is, hoe hoger de concentratie theobromide en des te gevaarlijker het is voor een hond. Naast het type chocolade is ook het gewicht van de hond van groot belang om in te schatten of de ingenomen chocolade voor problemen .

Verschijnselen van een chocolade vergiftiging gaan van milde klachten zoals braken en diarree tot heftige symptomen zoals aanvallen en overlijden.

Als een hond chocolade heeft gegeten is het belangrijk om snel te handelen. Eerst moet gekeken worden of er sprake is van een gevaarlijke dosis. Is dat het geval dan is het belangrijk om de hond zo snel mogelijk te laten braken om verdere opname van de chocolade te voorkomen. Eventueel kan achteraf nog actieve kool worden gegeven. Of in ernstigere gevallen kan de hond aan het infuus moeten.

Met onderstaande link krijgt u advies of het verstandig is om naar de dierenarts te gaan als uw huisdier chocolade op heeft. Hiervoor is het belangrijk dat u een idee heeft van het gewicht van uw hond, het type chocolade en de hoeveelheid die de hond heeft gegeten. 

 http://veterinaryclinic.com/chocolate/calc.html 

Let wel op om kg en grammen te gebruiken!

Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd even overleggen met onze praktijk, wij zijn altijd telefonisch te bereiken.