Katten
Dierenkliniek Heusden & Altena behandelt veel katten en onze dierenartsen en assistenten kunnen u dan ook goed terzijde staan bij medische problemen of met advies over onder andere preventieve gezondheidszorg, voeding, vlooienbestrijding, gedrag en ontworming .
Wij hebben geen aparte spreekuren voor katten, maar werken veelal op afspraak zodat de
wachttijden in de wachtkamer voor u beperkt blijven. U kunt ook gebruik maken van de kattenparkeerplaats om stress bij uw kat te voorkomen.
Aan de hand van de klachten, uw informatie, het klinisch onderzoek en eventueel nader onderzoek kunnen wij in vrijwel alle gevallen tot een diagnose en behandeling komen van de klacht. Wij beschikken onder andere over röntgenapparatuur, bloeddrukmeting en echo. Daarnaast doen wij een groot aantal laboratoriumonderzoeken intern waardoor wij snel over de uitslagen kunnen beschikken.
Vaccinaties en chippen
Tijdens de spreekuren kunt u terecht voor de jaarlijkse controle en vaccinatie van uw kat. Wij vaccineren op maat, dat wil zeggen dat we afhankelijk van de situatie van de kat (bijvoorbeeld als de kat meegaat naar het buitenland of naar een dierenpension) de vaccinaties waar nodig aanpassen. Lees hier meer.
Wij gebruiken voor de registratie van de enting een vaccinatieboekje, alleen als uw kat ook over de grens gaat is een europees paspoort verplicht.
Chippen van uw kat doen we ook tijdens het spreekuur. Dit is zeker aan te raden voor katten die regelmatig buiten komen. Aan de hand van de chip kunnen dierenartsen en de medewerkers van een asiel of dierenambulance de eigenaar achterhalen, zodat uw kat weer bij u terug komt. De registratie van de chip verzorgen wij bij de NDG.
Diagnostiek
Wij beschikken over onder andere röntgen- en echo apparatuur en een eigen laboratorium waar we bloed-, ontlastings- en urine onderzoek uitvoeren. In de meeste gevallen kan de diagnose dan ook snel gesteld worden.
In een aantal gevallen maken wij gebruik van laboratoria of doorverwijsklinieken indien onze
diagnostiek danwel behandelmethoden ontoereikend zijn.
Assistentes
Bij onze assistentes kunt u terecht met al uw vragen over ontworming, bestrijding van vlooien en teken, verzorging, voeding en gedrag van uw kat. Zij beschikken over de kennis en de middelen om u van een goed advies te voorzien.
Enkele van onze assistentes zijn gespecialiseerd in gedrag en voeding bij de kat. Bij vragen kunt u altijd een afspraak inplannen met 1 van deze assistentes.
Daarnaast verzorgen onze assistentes gratis gebitscontrole consulten. U kunt dan de staat van het gebit van uw kat laten controleren en adviezen krijgen hoe u tandproblemen kunt voorkomen.
Fokkers
Fokkers van katten kunnen bij ons terecht voor alle bloedonderzoeken die bij de verschillende rassen gedaan moeten worden alvorens ermee te fokken (bijv. AIDS/Leucose, bloedgroep enz.)
Daarnaast adviseren en begeleiden we de dracht waar nodig, eventueel met echo. Nestcontroles, chippen en entingen kunnen ook door ons uitgevoerd worden.
Operaties
Dagelijks wordt er bij Dierenkliniek Heusden en Altena geopereerd. Na een zorgvuldig algemeen onderzoek wordt uw kat onder narcose gebracht. Soms kan het nodig zijn om eerst een bloedonderzoek te doen om het anesthesierisico in te schatten. Wij maken bij de inhalatieanaesthesie meestal gebruik van de v-gel, hetgeen minder iritatie van de keel geeft als de traditionele methode.
Voor de operatie laten we de eigenaar een intakeformulier invullen zodat we over alle relevante informatie beschikken.
Na de operatie wordt uw kat onder controle gehouden tot ze voldoende wakker zijn om naar huis te kunnen.
De oudere kat
Oudere katten kennen een aantal specifieke ouderdomsklachten. Nierproblemen, hoge bloeddruk, arthrose en schildklierproblemen zijn een aantal veel voorkomende aandoeningen. Waar kunt u op letten bij een oudere kat?
Adviesbrieven
- Download de adviesbrief Blaasproblemen-kat
- Download de adviesbrief Nierfalen-kat
- Download de adviesbrief Castratie-kater
- Download de adviesbrief Sterilisatie-poes
- Download de adviesbrief Gebitsverzorgingsadvies voor hond kat
- Download de adviesbrief Schildklierproblemen
- Download de adviesbrief Overgewicht bij de kat
- Download de Adviesbrief Vlooien en teken kat
- Download de Adviesbrief Hoge bloeddruk bij de kat