Heusden & Altena

Missie & visie

Dierenkliniek Heusden & Altena is een eerstelijns praktijk voor Gezelschapsdieren, Landbouwhuisdieren en Paarden.

Onze missie is het bieden van uitstekende diergeneeskundige zorg voor zowel Gezelschapsdieren als Landbouwhuisdieren en Paarden, waarbij laagdrempeligheid, klantvriendelijkheid, persoonlijke zorg en een realistische kijk voorop staan.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor paarden en landbouwhuisdieren. De spoeddiensten voor deze diersoorten wordt verzorgd door ons eigen team. De diensten voor de gezelschapsdieren worden buiten openingsuren verzorgd door de spoedkliniek Hart van Brabant in Waalwijk.

Binnen de praktijk werken we diersoortspecifiek. Het diergeneeskundig handelen van de landbouwhuisdieren en de gezelschapsdieren is volledig gescheiden. Bij ons ziet u vaste gezichten, zowel dierenartsen als assistentes, met hart voor het vak. Zorg en behoefte worden met u persoonlijk afgestemd, afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden. Wij handelen binnen onze eigen mogelijkheden en schromen niet om u tijdig door te sturen naar betrouwbare partners.

In overleg met onze veehouders en paardeneigenaren streven we naar een maximaal rendement voor elk individueel bedrijf waarbij volksgezondheid, voedselveiligheid, dierenwelzijn en het economisch belang niet uit het oog verloren worden

We houden de kennis van ons personeel up-to-date door middel van cursussen, nascholing, intercollegiaal overleg, literatuurstudie en workshops. We zetten ons in voor de persoonlijke ontwikkeling van het personeel zodat ze dat kunnen doen waar ze goed in zijn. Daarnaast dient onze praktijk als opleidingsinstituut voor (para)veterinaire.

De in- en externe communicatie heeft voortdurend onze aandacht o.a. door middel van nieuwsbrieven, het organiseren van informatieve bijeenkomsten voor zowel landbouwhuisdieren, paarden en gezelschapsdieren, onze website, Facebook, Instagram en regelmatig intern overleg.